google amp, vaspavitconsulting seo

AMP (Accelerated Mobile Pages) este un proiect realizat de Google care dorește să îmbunătățească viteza de încărcare al site-urilor și al rezultatelor de căutare. Google AMP va oferi conținutul din rezultatele de căutare într-un carusel, paginile fiind pre-încărcate, astfel viteza de încărcare va fi aproape instant. Conținutul optimizat prin Google AMP este afișat în rezultatele căutărilor alături de simbolul Google AMP SEO.

Google AMP are și limitări:

  • Scripturile Java nu funcționează
  • Ai nevoie de un CSS mai specific
  • Imaginile se vor încărca în scroll.

Din punctul nostru de vedere, Google AMP merită integrat și explotat, chiar dacă nu influențează rezultatele căutărilor. Evident, dacă site-ul este valid AMP, în urma căutărilor pe cuvinte cheie conținutul tău poate fi afișat într-un carusel care poate genera trafic mai mult, însă nu va influența poziția site-ului dumneavoastră pentru non-amp-searches.

În conceptul Accelerated Mobile Pages nu este vorba despre SEO, despre poziția ta în căutările Google sau despre competiție, ci despre a oferi și îmbunătății experiența utilizatorilor și modul în care percepem paginile WEB. Desigur, noi considerăm că în viitor apropiat, când Google AMP va ajunge să fie utilizat și în permanență dezvoltat și îmbunătățit, va influența și SEO. Vorbim totuși de o metodă de a spori viteza de încărcare și modul în care conținutul tău va fi afișat pe gadgeturi. Cu siguranță va influența și SEO, însă momentan, nu. Acest lucru este confirmat și de John Mueller @ Google Switzerland.

 

 

Conținutul nostru se poate accesa și în versiunea AMP. Poți să verifici acest lucru prin a adăuga /amp/ la finalul oricărui link al articolelor noastre. Spre exemplu, acest articol poate fi accesat în versiunea Google AMP prin link-ul de mai jos:

Versiunea normală: https://vaspavitconsulting.ro/2017/01/05/google-amp/
Versiunea Google AMP: https://vaspavitconsulting.ro/2017/01/05/google-amp/amp/

 

 

 

Chat

comentarii