facebook instant articles cum faci bani pe facebook

FaceBook Instant Articles aduce beneficii atât pentru companiile care oferă servicii și care doresc să-și îmbunătățească viteza de încărcare a linkurilor de pe pagină, cât și pentru dezvoltatori, site-uri media sau bloggeri, deoarece îți oferă posibilitatea de a monetiza pagina. Da, poți să faci bani din FaceBook, monetizând pagina și conținutul pe care îl publici sau se va publica pe pagină. Din punctul nostru de vedere, referindu-ne strict la marketing, ideea este una foarte interesantă, deoarece îți oferă posibilitatea de a oferi conținutul mult mai rapid.

Actualizare: Pe lângă Facebook Instant Articles care îți oferă posibilitatea de a monetiza articolele și conținutul website-ului tău, platforma de socializare oferă acum metode de a monetiza și conținutul video. Aflați mai multe despre Facebook Ad Breaks.

Cum funcționează FaceBook Instant Articles?

Conținutul tău va putea fi accesat instant, fără un browser intern sau extern. Ne putem gândi la FaceBook Instant Articles ca un Google AMP pentru social media, dar care vine cu câteva instrumente și condiții în plus. FaceBook Instant Articles poate fi utilizat de către oricine îndeplinește condițiile. În termeni largi, ai nevoie de o pagină de FaceBook, de un website și de un număr minim de articole deja publicate. Desigur, platforma FaceBook Instant Articles se dedică telefoanelor mobile, gadgeturilor și tabletelor. Sistemul va prelua conținutul de pe site prin intermediul RSS Feed, ulterior va fi converit într-un sistem RSS dedicat platformei, însă nu va publica orice conținut și nu va înlocui instrumentele auto-publish.

FaceBook Instant Articles te poate ajuta să accesezi conținutul de 10 ori mai repede față de metoda tradițională (browser intern sau extern), care în mod normal încarcă un link în aproximativ 8 secunde. Totul s-ar petrece instant, conținutul va fi afișat complet, incluzând imagini sau video, iar precum în Google AMP, FaceBook îți oferă posibilitatea de a customiza modul în care afișezi conținutul. Deși este o platformă dedicată știrilor, site-urilor media și bloggerilor, beneficii sunt și pentru companiile care doresc să integreze FaceBook Instant Articles pe pagina lor.

Cum faci bani din FaceBook?

FaceBook îți oferă posibilitatea de a monetiza conținutul pe care îl publici prin Instant Articles, iar programul care stă la baza monetizării este Facebook Audience Network. Lucrează ca un AdSense. Pe larg, între articolele sau în articolele pe care le publici prin Instant Articles vor apărea reclame, iar în funcție de un algoritm vei primi o sumă de bani. Diferența principală dintre AdSense și FaceBook Audience Network, în opinia noastră, este la implementarea. Pentru a putea accesa programul Facebook Audience Network ai nevoie de cunoștințe în programare și de răbdare, deoarece este un proces destul de complex, cu un UI foarte neîngrijit și cu procese bancare pe care nu le poți duce la bun sfârșit, cel puțin în România.

cum faci bani din facebook

Pe lângă faptul că ai nevoie de un cod routing al băncii, iar din păcate o mare parte din băncile din România nu au un cod routing, va trebui să treci și prin formularul de impozitare al banilor. Vei avea nevoie de îndrumări clare pentru banii impozitați, momentan formularele non-US se împart în:

  • W-8BEN (cetățeni în afara SUA, persoane fizice)
  • W-8BEN-E (companii în afara US, persoane juridice)

Ceea ce trebuie să înțelegem înainte de a începe tot acest proces de monetizare, este că trebuie să avem o pagină cu mulți abonați, cu multe like-uri, trafic bun și conversii relativ bune, avem nevoie de un website și de cunoștințe de programare. De asemenea, trebuie să menționăm că vei avea nevoie de un website decent, site-urile hostate pe platforme gratuite cum ar fi Blogger sau WordPress nu sunt acceptate.

Dorești să te ajutăm noi să implementezi Instant Articles?

Da, vă putem ajuta. Ne puteți contacta oricând.

Întrebări frecvente:

  • Dacă folosesc Instant Articles, conținutul meu va fi afișat mai des în News Feed sau va fi poziționat mai sus față de competitorii care nu folosesc FaceBook Instant Articles?

Nu. Algoritmul este la fel pentru toată lumea.

  • Cât durează să fiu aprobat pentru a începe monetizarea?

În primul rând, ai nevoie de o aprobare pentru a folosi FaceBook Instant Articles și de regulă durează 2-3 zile lucrătoare, iar apoi trebuie să trimiți formularul de impozitare care va fi aprobat în aproximativ 5-10 zile lucrătoare.

  • Cât este impozitarea? Sau cum funcționează impozitarea US-RO?

Nu ne-am interesat de acest lucru, însă trebuie să conștientizezi faptul că semnezi un act oficial, un act „US Foreign Corrupt Practices Act”, iar în secțiunea General Background sunt informații destul de „interesante”. Cel mai probabil ANAF.ro îți poate răspunde la această întrebare și te poate îndruma mult mai ușor spre informații utile.

  • Cât ne-a luat nouă să configurăm FaceBook Instant Articles?

O zi configurarea și am așteptat 2 zile lucrătoare pentru a putea fi aprobați, iar în Facebook Audience Network am primit acces în 7 zile lucrătoare.

Chat

comentarii