Pe lângă Facebook Instant Articles care îți oferă posibilitatea de a monetiza articolele și conținutul website-ului tău, platforma de socializare oferă acum metode de a monetiza și conținutul video. Se numește Facebook Ad Breaks și a fost recent lansat în 41 de țări și suportă 17 limbi străine. Metoda de monetizare este simplă, foarte asemănătoare cu cea folosită de Google pentru YouTube. Fiecare videoclip eligibl încărcat pe pagina dumneavoastră va putea fi monetizat prin reclame ce se vor afișa pe parcursul vizionării. Toate încasările și statisticile se pot urmări prin Facebook Creator Studio. Din păcate, paginile din România nu pot monetiza conținutul video prin Facebook Ad Breaks.

Condițiile minime pentru ca pagina dumneavoastră să fie acceptată în programul Ad Breaks:

  • Pagina să aibă minim 10.000 de urmăritori.
  • În ultimele 60 de zile, trebuie să obţineți 30.000 de vizionări de un minut pentru clipuri video cu o durată de cel puţin 3 minute.
  • Să îndepliniți standardele de eligibilitate pentru monetizare și să nu aveți antecedente negative cu programul Instant Articles.

Țările acceptate în prezent:

Argentina, Australia, Bangladesh, Belgia, Bolivia, Brazilia, Chile, Columbia, Danemarca, Republica Dominicană, Ecuador, El Salvador, Franța, Germania, Guatemala, Honduras, Hong Kong, India, Indonezia, Irlanda, Italia, Iordania, Malaysia, Mexic, Noua Zeelandă, Norvegia, Peru, Portugalia, Singapore, Africa de Sud, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Taiwan, Thailanda, Țările de Jos, Filipine, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Regatul Unit, Statele Unite.

Limbile acceptate în prezent:

Arabă, Bengali, Engleză, Franceză, Germană, Hindusă, Italiană, Indoneziană, Coreeană, Malaieziană, Malayalam, Mandarină, Portugheză, Spaniolă, Tagalog, Tamil, Thailandeză.

Cum aplic pentru monetizarea videoclipurilor pe Facebook?

Click pe link-ul de mai jos și verificați dacă pagina dumneavoastră îndeplinește condițiile minime.

https://www.facebook.com/business/m/join-ad-breaks

Chat

comentarii