facebook explore feed scade traficul organic news feed

Facebook a început să testeze noul sistem NewsFeed anunțat la începutul acestui an. Acesta se numește Explore Feed și îl puteți accesa din secțiunea Explorează sau Navigate / More -> Vezi mai mult -> Explorează sau facebook.com/explore. Sistemul News Feed afișează postări sau conținut din partea prietenilor și al paginilor sau persoanelor pe care le urmărești. Noul sistem Explore Feed ar trebui să ofere conținut fără a ține cont de selectivitatea pe care ai făcut-o. Secțiunea Explore Feed va afișa conținut viral la nivel regional sau global, conținutul unor pagini sau persoane chiar dacă le urmărești sau nu. Practic, noul sistem Explore Feed ar trebui să te ajuta să descoperi conținut nou și de calitate (foarte puțin random/aleatoriu).

Totuși, Explore Feed are și părți mai puține bune. În foarte multe țări a reușit să reducă traficul organic al paginilor, iar statistica este un pic cam drastică, deoarece Explore Feed a redus de aproape 4 ori traficul organic. Țările afectate de Explore Feed până acum sunt Slovakia, Sri Lanka, Serbia, Bolivia, Guatemala și Cambodia.

Se pare că în țările mai sus menționate, sistemul Explore Feed a preluat din News Feed și postările realizate de pagini, astfel reducând foarte mult traficul organic, deoarece în Explore Feed competiția este mult mai mare, iar frecvența de afișare este mult mai redusă. Partea interesantă este că dacă dorești să afișezi conținutul persoanelor din comunitatea ta în mod organic, ar trebui, culmea, să plătești (postare sponsorizată). Momentan nu se știe când se va finaliza testul Explore Feed sau dacă va înlocui News Feed. Au început să apară fel și fel de buguri, iar recomandarea noastră ar fi să nu intrați pe zona postărilor sponsorizate în țările unde Explore Feed nu lucrează corect, deoarece s-ar putea să întâmpinați fel și fel de probleme.

Chat

comentarii