Din luna Iulie 2018, viteza de încărcare va conta în SEO

Google numește această actualizare „Speed Update” și va afecta website-urile care au o viteză de încărcare foarte slabă. Știrea nu pare așa nouă dacă luăm în considerare faptul că viteza de încărcare este un factor SEO încă din 2010, însă se axa doar pentru căutarile desktop. „Speed Update” este o actualizare în algoritm dedicată telefoanelor mobile, urmând să afecteze website-urile care au o viteză slabă de încărcare pentru dispozitivele mobile. Putem afla care este punctajul website-ului nostru, atât pentru desktop, cât și pentru mobil prin intermediul instrumentului Google PageSpeed Insight.

Speed Update, factor SEO

„Speed Update” o să producă efecte din luna Iulie 2018 pentru o foarte mică parte din website-uri. Din păcate, nu o să existe un sistem de notificări în Webmaster Tools pentru a afla dacă website-ul dumneavoastră este sau nu penalizat, deoarece totul este algoritmic. Vestea bună este că „Speed Update” poate să producă 0 efecte în clasarea website-ului dacă pagina respectivă conține quality content (conținut calitativ). Atâta timp cât conținutul este calitativ, chiar dacă viteza de încărcare este slabă, clasarea paginii va fi mereu bună. Mare atenție și pentru dezvoltatorii care deja folosesc Google AMP și obțin aceleași calificative slabe, deoarece abordarea celor de la Google pare să fie mai dură.

Completați formularul de mai jos și obțineți o analiză SEO gratuită din partea noastră.

[contact-form][contact-field label=”Nume” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”Email” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Sit web” type=”url” /][contact-field label=”Mesaj” type=”textarea” /][/contact-form]

Chat

comentarii