Google pregătește pentru anul 2021 un nou algoritm de analiză și clasificare a website-urilor în motorul de căutare. Noul algoritm se va numi Page Experience și se bazează foarte mult pe interacțiunea vizitatorilor cu website-ul. Reamintim faptul că optimizarea și crearea unui conținut și link building de calitate reprezintă în continuare cel mai important factor și sfat SEO pentru 2021. Sunt lucruri pe care le-am discutat și în tendințe și sfaturi SEO 2020, acolo unde am și oferit o mică statistică în acest sens.

Sfaturi și tendințe SEO 2021

 – Algoritmul Google Page Experience

Algoritmul se va axa foarte mult pe experiența utilizatorului cu interfața web, astfel se va analiza interacțiunea cu website-ul atât pe desktop, cât și pe mobil.  Un model de așa NU îl avem ilustrat mai jos, fiind un click accidental datorită unui pop-up poziționat greșit.

Algoritmul Google Page Experience sau Web Experience are câteva criterii principale de analiză (Core Web Vitals):

  1. Website-ul să fie încărcat rapid
  2. Interactivitatea (First Input Delay)
  3. Stabilitatea vizuală (Comulative Layout Shift)
  4. Website-ul să fie mobile-friendly
  5. Să poată fi navigat în siguranță / HTTPS

Algoritmul Google Page Experience sfat seo 2021

Experiența utilizatorului este foarte imporantă, iar un prim sfat SEO pentru 2021, ar fi să oferiți atenție acestui aspect și să considerați o optimizare SEO în acest sens. Sunt foarte multe instrumente care analizează experiența utilizatorului, oferind heatmap (zone calde și reci ale website-ului), zonele de click, ș.a.m.d. Un instrument foarte bun în a genera astfel de analize este hotjar, iar pentru scoring și backlinks, puteți folosi extensia Chrome Ubersuggest.

– Conținut și link-building de calitate

Al doilea sfat SEO pentru 2021 este tehnoredactarea unui conținut corect, atractiv și optimizat pe website. Contentul de calitate rămâne în continuare unul dintre cei mai importanți factori SEO. Nu este nevoie de cantitate, ci de calitate. Adaptați serviciile afacerii cu tendințele zilelor noastre, iar materialele scrise să fie atractive. În acest sens, puteți folosi Google Trends sau Webmaster Tools. Sunt suficiente pentru a vă oferi analizele căutărilor din ultimele zile/luni/ani.

Videoclipuri e-learning despre optimizare SEO, sfaturi SEO pentru 2021

  1. buton YouTube SEO 2021Despre Core Web Vitals și despre noul algoritm Google Page Experience.
  2. buton YouTube SEO 2021Despre creșterea rezultatelor în motorul de căutare pentru 2021.
  3. vezi sfaturi SEO 2021 pe YouTube Despre Web Vitals, videoclip realizat de Google Webmasters.

Doriți să ne ocupăm noi de optimizare SEO pentru website-ul dumneavoastră?

Ne puteți trimite informațiile prin formularul de mai jos, iar echipa noastră va reveni cu o consultanță gratuită!

 

 

 

Chat

comentarii