Trendul SEO este într-o continuă creștere, iar față de ultimul nostru articol legat de acest subiect (Tendințe SEO în 2018. Predicții și Sfaturi), se pot observa modificări majore. Avem 3 sfaturi SEO pentru 2020.

Trend și sfaturi – optimizare SEO pentru 2020

– Link building diversificat și constant

Investirea în link-building de calitate trebuie să rămână o prioritate și în 2020. Echipa noastră a rulat un experiment în anul 2019 prin care am urmărit reacția motorului de căutare la dublarea unui link-building. Practic, am repetat promovarea website-ului nostru prin intermediul unui parteneriat pe care l-am avut deja în 2017.

AnulRankLink building
2016Pagina 6
P.C #63
inexistent
2017Pagina 3
PC #37
link building constant si diversificat
2018Pagina 1
PC #5
link building constant si diversificat
2019Pagina 8
PC #88
repetare link building prin parteneriatele din 2017
*PC = poziția constantă în motorul de căutare Google
*Pagina = numărul paginii din motorul de căutare Google

Se poate observa foarte ușor faptul că Google a poziționat mai bine link-ul respectiv în anul 2016 când nu s-a folosit link building, față de 2019 când l-am repetat. Recomandăm folosirea unui link building de calitate, diversificat și constant. Verificați întotdeauna website-ul pe care doriți să faceți link building. Există instrumente online care vă pot ajuta!

– Local SEO

Google My Business era folosit în trecut doar pentru a poziționa compania pe harta Google Maps și cam atât. Rareori se actualizau programele de lucru sau se postau articole în cadrul instrumentului. Unul dintre sfaturile SEO pentru 2020 se leagă în principal de review-urile reale și constante publicate de clienți în Google My Business. Motivați și îndrumați clienții să posteze review-uri oneste în Google My Business. Spre exemplu, partenerii noștri oferă un mic discount al serviciilor dacă clienții sunt de acord să posteze un review în platforma Google My Business.

– Page Speed – Viteza de încărcare

Din luna Iulie 2018, viteza de încărcare este factor SEO conform actualizării “Speed Update”. Un alt sfat SEO pentru 2020 ar fi reducerea timpului de încărcare a paginilor pe website. Există deja un instrument care vă poate ajuta să măsurați viteza – Google PageSpeed Insight.

– Concluzie

Tendințele și sfaturile SEO pentru 2020 au rămas cele tipice de ani buni, însă trebuiesc parcurse mult mai profesional. Nu trebuie să uităm de Rich and Featured snippets (modul în care website-ul nostru este afișat în Google) și de Google AMP.

Doriți să ne ocupăm noi de optimizarea SEO pentru website-ul dumneavoastră?

Ne puteți trimite informațiile prin formularul de mai jos, iar echipa noastră va reveni cu o consultanță gratuită!

Video – Modificări majore în SEO pentru 2020

Chat

comentarii